صفحه ها
دسته
وبلاگ هاي مذهبي
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 717286
تعداد نوشته ها : 402
تعداد نظرات : 50
Rss
طراح قالب
GraphistThem253
رامش در برابر گستاخى
پیرمردى امام حسن(ع) را سوار بر مرکب دید و آنچه توانست از آن حضرت بدگویى کرد. سپس امام پیش آمد و سلام کرد و در حالى که لبخند بر چهره داشت به او فرمود: «اى پیرمرد! گمانم غریب هستى؟ گویا در بعضى امور به اشتباه افتاده‏اى. اگر از ما رضایت‏طلبى، از تو خشنود مى‏شویم. اگر چیزى از ما بخواهى، به تو عطا مى‏کنیم. اگر از ما راهنمایى بخواهى، تو را راهنمایى مى‏کنیم. اگر براى برداشتن بارى کمک بخواهى، بار تو را برمى‏داریم. اگر گرسنه باشى، تو را سیر مى‏نماییم. اگر برهنه باشى، تو را مى‏پوشانیم. اگر نیازمند باشى، تو را بى‏نیاز مى‏کنیم. اگر گریخته باشى، به تو پناه مى‏دهیم. اگر حاجتى دارى، آن را برآورده مى‏کنیم. اگر به خانه ما بیایى، تا هر وقت بخواهى مهمان ما خواهى بود...».
هنگامى که پیرمرد، این سخنان مهرانگیز را از امام حسن(ع) شنید، دگرگون شد و گریه کرد و گفت: «گواهى مى‏دهم که تو خلیفه خدا در زمینش هستى. خداوند آگاه‏تر است که مقام رسالت خود را در وجود چه کسى قرار دهد. تو و پدرت مبغوض‏ترین افراد نزد من بودید؛ ولى اینک تو محبوب‏ترین انسان نزد من هستى».
سپس او مهمان امام شد و پس از مدّتى، در حالى که محبّت خاندان نبوت در قلبش جا گرفته بود، از محضر آن امام، مرخّص شد.
دسته ها : داستان روز
شنبه بیست و سوم 8 1388
پناه به ذکر الهى
در تأثیر این ذکر شریف یعنى لا اله الا انت سبحانک انّى کنت من الظالمین به سه جمله فاستجبنا له، و نجیناه من الغّم، و کذلک ننجى المؤ منین، دقت به سزا اعمال گردد، به خصوص به جمله اخیر که مفاد آن عام است که وعده فرموده است شامل همه مؤمنین مى باشد، و با جمع محلى به الف و لام و فعل مضارع که دال بر تجدد زمان و حصول تدریجى آن براى ابد است تعبیر فرموده است، فتبصّر.
امام صادق علیه السلام مى فرماید: در شگفتم براى کسى که از چهار چیز بیم دارد، چگونه به چهار چیز پناه نمى برد؟
در شگفتم براى کسى که ترس بر او غلبه کرده ، چگونه به ذکر حسبنا الله و نعم الوکیل پناه نمى برد. زیرا به تحقیق شنیدم که خداوند عزوجل به دنبال ذکر یاد شده فرمود: پس (آن کسانى که به عزم جهاد خارج گشتند و تخویف شیاطین در آن ها اثر نکرد و به ذکر فوق تمسک جستند) همراه با نعمتى از جانب خداوند (عافیت ) و چیزى زائد بر آن (سود در تجارت ) بازگشتند و هیچ گونه بدى به آنان نرسید.
و در شگفتم براى کسى که اندوهگین است، چگونه به ذکر لا اله الا انت سبحانک انّى کنت من الظالمین پناه نمى برد. زیرا به تحقیق شنیدم که خداوند عزوجل به دنبال ذکر فوق فرمود: پس ما (یونس را در اثر تمسک به ذکر یاد شده ) از اندوه نجات دادیم و همین گونه مؤ منین را نجات مى بخشیم.
و در شگفتم براى کسى که مورد مکر و حیله واقع شده ، چگونه به ذکر أفوض امرى الى الله ان الله بصیر بالعباد پناه نمى برد. زیرا به تحقیق شنیدم که خداوند عزوجل به دنبال ذکر فوق فرمود: پس خداوند (موسى را در اثر ذکر یاد شده ) از شر و مکر فرعونیان مصون داشت .
و در شگفتم براى کسى که طالب دنیا و زیبایى هاى دنیاست ، چگونه به ذکر ((ما شاءالله لا قوة الا بالله )) پناه نمى برد. زیرا به تحقیق شنیدم که خداوند عزوجل بعد از ذکر یاد شده (از زبان مردى که فاقد نعمت هاى دنیوى بود، خطاب به مردى که از آن نعمت ها بهره مند بود) فرمود: اگر تو مرا به مال و فرزند، کمتر از خود مى دانى پس امید است خداوند مرا بهتر از باغ تو بدهد...
دسته ها : داستان روز
پنج شنبه جهاردهم 8 1388
آرامش در برابر خدا
هنگامى که حضرت امیر(ع) مشغول نماز مى‏شد، با همه وجود، متوجّه خدا بود و از دنیا و آن چه در اوست بریده مى‏شد؛ به گونه‏اى که فقط در این هنگام مى‏شد تیر و تیغ بر جاى مانده از جنگ را از بدنش خارج کرد.
روزى به پاى آن حضرت، تیرى اصابت کرد و پاره‏اى از آن در پاى ایشان مانْد که درآوردنش مشکل بود. در این باره، حضرت زهرا (س) فرمودند: «هنگام نماز، آن را از پایش بیرون آورید؛ چون در آن حالت، متوجّه آنچه بر او مى‏گذرد نیست». آن ها نیز چنین کردند.
دسته ها : داستان روز
سه شنبه دوازدهم 8 1388

عبور از دریا توسط بسم الله

ْجناب ثقة الاسلام کلینى در کتاب شریف اصول کافى از امام صادق علیه السلام روایت فرموده است که : شخصى همراه حضرت عیسى علیه السلام بود تا به دریا رسیدند و با حضرت بر روى آب راه مى رفتند و از دریا مى گذشتند - این جانى است که در آب تصرف مى کند، این همان جان است که مرده را زنده مى کند، و ابراء اکمه و ابرص مى نماید و جان هاى مرده را زنده مى کند و حیات مى دهد، و هر کسى که به تعلیم معارف حقه نفوس را احیاء مى کند عیسوى مشرب است - آن شخص که دید بر روى آب مثل زمین هموار عبور مى کنند، در عین عبور به این فکر افتاد که حضرت چه مى گوید و چه مى کند که بر روى دریا این گونه راه مى رود، دید حضرت مى گوید: بسم الله ، از روى عجب به این گمان افتاد که اگر خودش از تبعیت کامل بیرون آید و مستقلا بسم الله بگوید مانند حضرت مى تواند بر آب بگذرد، از کامل بریدن همان و غرق شدن همان ، استغاثه به حضرت روح الله نمود، آن جناب نجاتش داد.

دسته ها : داستان روز
شنبه نهم 8 1388
من در همه مدتى که با آن سالار و سرور و پدر روحانیم علامه فاضل تونى محشور بودم و از محضرش استفاده مى کردم ، یک کلمه حرف تند و درشت ، و یک بار اخم و ترش رویى از او ندیدم ، فقط یک روز که مى بایستى اول طلوع آفتاب سر درس حاضر باشیم ، چند دقیقه دیر شد؛ فرمود: چرا دیر آمدید؟
عرض کردیم : اختلاف افق از مدرسه مروى تا این جا موجب این تفاوت شده است ، تبسم فرمود و شروع به درس نمود.(1)
کتاب: داستان های حکیمانه در آثار استاد حسن زاده آملی ص 84
دسته ها : داستان روز
پنج شنبه هفتم 8 1388
در یکى از جنگ ها، عده اى را اسیر کردند و نزد شاه آوردند. شاه فرمان داد تا یکى از اسیران را اعدام کنند. اسیر که از زندگى ناامید شده بود، خشمگین شد و شاه را مورد سرزنش و دشنام خود قرار داد که گفته اند: هر که دست از جان بشوید، هر چه در دل دارد بگوید.
وقت ضرورت چو نماند گریز
دست بگیرد سر شمشیر تیز
ملک پرسید: این اسیر چه مى گوید؟
یکى از وزیران نیک محضر گفت: ای خداوند همی گوید:
'والکاظمین الغیظ و العافین عن الناس'
ملک را رحمت آمد و از سر خون او درگذشت. وزیر دیگر که ضد او بود گفت: ابنای جنس مارا نشاید در حضرت پادشاهان جز راستی سخن گفتن. این ملک را دشنام داد و ناسزا گفت. ملک روی ازین سخن درهم آمد و گفت: آن دروغ پسندیده تر آمد مرا زین راست که تو گفتی که روی آن در مصلحتی بود و بنای این بر خبثی. چنان که خردمندان گفته اند: دروغ مصلحت آمیز به ز راست فتنه انگیز.
دسته ها : داستان روز
سه شنبه پنجم 8 1388
آب شیرین و آب شور:
با آب شیرین می شود کشت کرد،‌ اما با آب شور نمی شود. آب شور، بعضی درخت ها را می خشکاند. کارهایی که انسان انجام می دهد همچون درختی است که می کارد و با نیاتش آن را آب می دهد. تا نیات خالص است این درخت ها خرم و باشکوهند، اما وقتی که نیات دیگری پا در میان می نهند مثل این است که آب شوری با آب شیرین مخلوط شده باشد. طبیعتاً در چنین صورتی پژمردگی و خشکی درخت غیر قابل اجتناب است.
دسته ها : داستان روز
سه شنبه بیست و هشتم 7 1388
مقصد
آن کس که مقصدی در پیش دارد تا آن گاه که در حال سیر به سوی مقصد است، قسمت های طی نشده را می بیند. اما آن گاه که پشت به مقصد نمود قسمت های طی شده را خواهد دید. مقصدی که شما نیمی از آن را پشت سر گذارده اید و نیمی از آن را در پیش رو دارید طبیعتاً تا در حال سیر هستید نیمه سیر نشده را می بینید، اما همین که پشت به مقصد نمودید نیمه سیر شده را خواهید دید. همچنین است حال و هوای آن کس که رفته ها و نرفته ها و کرده ها و نکرده های خویش را می بیند. آن کس که رفته ها و کرده های خود را می بیند باور کند که پشت به مقصد دارد و آن کس که نرفته ها و نکرده ها را می نگرد تردیدی نداشته باشد که رو به مقصد دارد.
دسته ها : داستان روز
دوشنبه بیست و هفتم 7 1388
قطب شمال و قطب جنوب
خورشید همیشه نورافشانی می کند و هیچ گونه تبعیضی در بذل اشعه ندارد، ولی قسمت هایی از زمین مانند قطب شمال و قطب جنوب بخاطر این که نمی تواند خود را در معرض نور خورشید قرار دهد همیشه یخ زده و منجمد است و با این که خاک و آب قطبین مانند زمینهای دیگر مستعد رشد است، همیشه در یخبندان به سر می برد. رحمت الهی دائمی است «یا دائم الفضل علی البریة» اگر انسان موانع را برطرف کند می تواند از آن رحمت های واسعه الهی بهره کامل را ببرد و به هر مقدار که در مقابل این تابش موانعی باشد دل انسان منجمد تر می شود و این همان قساوت قلب است. وقتی دنیا مانع تابش نور الهی و رحمت های واسعه ربوبی گردد دل انسان یخ می بندد و برای ذوب این انجمادها باید ابتدا موانع را برطرف کرد.
دسته ها : داستان روز
شنبه بیست و پنجم 7 1388
X